• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

5 растенија кои ќе ви помогнат да го освежите домот

Личност што сака кучиња наспроти личност што сака мачки: уникатни

Дали е можно да се забремени во тек на менструација?

Мал или голем дом, што е подобро?

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Чорба со грав и кељ

by РиД 02/12/2012 0 Comment
 Чорба со грав и кељ

Состојки:

– 1 чаша грав од конзерва или претходно сварен, 1 лажица путер, 2 чешниња лук, 1 мало парче ѓумбир рендан, 2 лажички семе од ким, 1 главица кромид сечкан, 1 морков сечкан, 1 гранче целер сечкан, 2 сушени колбаси по ваш избор, 2,5 л пилешка или растителна супа или вода, 2 листа лавор, голема китка кељ исечкан, сол и црн пипер, маслиново масло

Приготвување:

Ако гравот не е од конзерва, оставете го да отстои од вечер во вода, па сварете го следниот ден 25 минути. Додајте ги листовите лавор и малку сол. Продолжете да варите додека омекне (околу 20 минути или повеќе зависно од гравот). Ставете го путерот во сад, па на него кратко пропржете го лукот, ренданиот ѓумбир, кимот. Додајте ги кромидот, морковот, целерот и сечканиот колбас. Продолжете со пржење на средна температура додека се поврзат состојките. Потоа додајте ја супата, па оставете да зоврие. Повремено промешајте. Додајте ги гравот и лаворот, намалете ја температурата и оставете да се вари 25 минути. Додајте го исечканиот кељ и варете додека омекне или околу 10 минути. Зачинете по вкус со сол и црн пипер. Пред послужување попрскајте со малку масло.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 193

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Tags: grav kelj kolbas kromid morkov грав кељ колбас кромид морков
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

17:04 12 Jul 2023

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

16:55 12 Jul 2023

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни за вашето дете

16:32 12 Jul 2023

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

15:56 12 Jul 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави

Бременост

Што се случува со

Деца

Што се мери со

Дом

Што се афлатоксини?

Copyright 2023. All Right Reserved