• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат

Како правилно се полнат тестенините

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Бифтек полнет со јаболки и фета

by РиД 26/10/2020 0 Comment
 Бифтек полнет со јаболки и фета

Сoстојки: 
– 1-1,5 кг свински бифтек, 1/2 чаша јаболков сок, 1/2 чаша ризлинг или друго слатко бело вино, 1 лажица ладно цедено маслиново масло, 2 зелени јаболки, 200 г сечкани печурки, 2 лажици сечкани листови од рузмарин, 1 лажичка мелен цимет, 1 лажичка мелен сушен лук, 5-6 сечкани урми, 170 г фета сирење

Приготвување:
Пред да почнете со готвење ставете го месото да отстои на собна температура 30 минути. Загрејте ја рерната на 200 степени. Во еден сад измешајт еги виното и сокот од јаболки, па зачинете со сол и црн пипер и оставете да стои на стрна. Исечете го месото да добиете една голема шницла, поставете го меѓу два листа најлонска фолија и исчукајте го со чекан. Зачинете со сол и црн пипер.
Голема тава загрејте ја и додајте ги сечканите јаболки, кромидот и печурките, па гответе додека омекне кромидот. Додајте го рузмаринот, циметот и лукот па гответе уште 1-2 минути. Тргнете го садот од оган и додајте ги сечканите урми и фетата. Оваа мешавина распоредете ја на месото и завиткајте го во ролат. Потоа прицврстете ги краевите со чепкалки или со кујнски конец.
Префрлете го ролатот во сад за печење, премачкајте го со смесата со вино и пола од нејзе истурете ја во садот околу месото, па ставете да се пече во загреаната рерна. Полевајте го месото со остатокот од течноста на секои 10-15 минути. Проверете по 50 минути дали е печено. Извадете го готовото месо, покријте го садот со алуминска фолија и оставете да стои 10-15 минути пред да ги отстраните чепкалките (конецот). Сервирајте го полеано со течноста во која се печеше.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 621

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да не оди во затвор

13:46 20 Nov 2023

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат со редовна физичка активност

12:47 20 Nov 2023

Како правилно се полнат тестенините

12:35 20 Nov 2023

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете вистинскиот парфем

12:17 20 Nov 2023

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /home/entityme/addon-domains/ridWebsite/wp-includes/meta.php on line 1206