Девојчето од џунглата

Родена во Африка од француски фотографи на дивиот свет, Типи Дегре, имала многу необично детство. Малечкото девојче израснало во африканската

Што се афлатоксини?

Афлатоксините се најсилната позната канцерогена супстанца во природата. Овие хемикалии всушност се почести во природата и ги создаваат габите од