• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат

Како правилно се полнат тестенините

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Крцкави пилешки копани во сос од печурки

by РиД 05/10/2012 0 Comment
 Крцкави пилешки копани во сос од печурки

Состојки:

-4 пилешки копани, ¾ лажичка сол, ¾ лажичка црн пипер, 1 поголема главица кромид, 1 ½ лажица сечкан лук, 500 г свежи шампињони, 100 мл суво бело вино или пилешка супа, 1 лажица сечкан власец

Приготвување:

Ставете ги пилешките копани на даска за сечкање, со кожата надолу. Исечете мали резови од двете страни на коската. Посолете и зачинете со црн пипер. Ставете ги готовите копани во загреана грил тава со малку масло, со кожата надолу, зголемете ја температурата и печете ги со повремено превртување, за да не се залепат. Кога ќе почнат да се печат, намалете ја температурата, покријте ја тавата и нека се готват 20тина минути. Повремено проверете да не изгорат и по потреба намалете ја температурата. За тоа време загрејте ја рерната на 50 степени. Кога се готови копаните, префрлете ги во огноотпорен сад и ставете ги во топлата рерна. Подгответе го сосот од печурки – истурете ја маснотијата од тавата во која се пржеа копаните, само оставете околу 2 лажици. Додајте го сечканиот кромид, лук и печурките. Нека се динстаат околу 3 минути. Посипете со сол, црн пипер, па додајте го виното. Варете околу 1-2 минути, додека испари течноста. Сервирајте ги во тавче копаните над сосот и посипете со сечкан власец.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 726

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Tags: pecurki pileski kopani sampinjoni печурки пилешки копани шампиоњони
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да не оди во затвор

13:46 20 Nov 2023

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат со редовна физичка активност

12:47 20 Nov 2023

Како правилно се полнат тестенините

12:35 20 Nov 2023

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете вистинскиот парфем

12:17 20 Nov 2023

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 81920 bytes) in /home/entityme/addon-domains/ridWebsite/wp-includes/meta.php on line 1199