• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат

Како правилно се полнат тестенините

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Едноставни трикови за највкусен омлет

by РиД 27/02/2022 0 Comment
 Едноставни трикови за највкусен омлет
фото:pexels

Подготовката на вкусен омлет не е привилегија на врвните готвачи. И вие можете брзо и лесно да го приготвите, со помош на неколку мали трикови. Уште ако го збогатите со додатоци како зеленчук, сирење, шунка, ќе направите вистинска гозба.

1. Тава – за почеток потребна ви е добра тава, со тешко дно и нелеплива површина. Таа треба да е доволно жешка, кога ќе капнете капка вода веднаш да испари.
2. Додатоци – ако ставате зеленчук, прво пропржете го. Ако ставате кашкавал, задолжително изрендајте го или исечете го на многу тенки листови. Доколку имате остатоци од вчерашниот ручек, како парче месо, подгрејте го во микровална пред да го додадете во омлетот. Јајцата добро изматете ги со вилушка или маталка, во посебен сад.
3. Печење – во врелата тава ставете малку масло или путер, а јајцата истурете ги веднаш. Ако добро се загреани тавата и маслото, јајцата веднаш ќе добијат кафеави рабови. Штом долниот дел од омлетот е печен со кујнска лопатка полека одвојте ги рабовите и превртете го на другата страна. Температурата на ринглата намалете ја до крај.
4. Додатоците како зеленчук, месо, сланина, кашкавал додајте ги на крај, преклопете ги јајцата преку нив (како плик) и оставете минута или две да се грее во тавчето. Проверете дали е добро загреано. Ако кашкавалот не е стопен, малку вклучете ја ринглата за да се стопи. На крај, за да изгледа убаво омлетот, навалете го тавчето и дозволете да се излизга во чинијата.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 443

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Tags: јајца омлет храна
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да не оди во затвор

13:46 20 Nov 2023

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат со редовна физичка активност

12:47 20 Nov 2023

Како правилно се полнат тестенините

12:35 20 Nov 2023

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете вистинскиот парфем

12:17 20 Nov 2023

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави

Бременост

Што се случува со

Деца

Што се мери со

Дом

Што се афлатоксини?

Copyright 2025. All Right Reserved