• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат

Како правилно се полнат тестенините

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Рататуј

by РиД 24/06/2012 0 Comment
 Рататуј

Состојки:

– 1 голема главица кромид, 2 чешниња лук, 1 – 2 компири, 1 тиквичка, 1 мала жолта тиква, 3 големи домати, 2 лажици маслиново масло, сол, црн пипер свежо мелен, мајчина душичка ( по вкус), 100 г рендан пармезан

Приготвување:

Исчистете го зеленчукот, измијте го и исечкајте го – кромидот на пола, па на резанки, компирите, тиквичката, тиквата, доматите на кругови, а лукот ситно. Садот во кој ќе готвите, подмачкајте го со маслиново масло. Во тава загрејте го маслото и додајте го кромидот да се пржи додека омекне, околу 8 минути. Додајте го лукот и промешајте и гответе уште 1 минута. Оваа смеса распоредете ја на дното од садот. Над него наредете ги во круг наизменично компирите, доматите, тиквичката, тиквата, да добиете спирален изглед, во еден слој. Посипете со сол, црн пипер и сушена мајчина душичка. Попрскајте со малку маслиново масло, па ставете да се пече во рерна загреана на 200 степени, покриено со фолија, околу 35 минути или додека омекнат компирите. При крај тргнете ја фолијата, посипете со рендан пармезан и вратете да се пече уште 20- 25 минути или додека добие убава кафеава боја.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 511

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Tags: domati kompir kromid luk prazmezan ratatuj tikva tikvicki домати компир кромид лук пармезан рататуј тиква тиквички
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да не оди во затвор

13:46 20 Nov 2023

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат со редовна физичка активност

12:47 20 Nov 2023

Како правилно се полнат тестенините

12:35 20 Nov 2023

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете вистинскиот парфем

12:17 20 Nov 2023

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави

Бременост

Што се случува со

Деца

Што се мери со

Дом

Што се афлатоксини?

Copyright 2025. All Right Reserved