• Маркетинг
  • Форум
  • За нас
Родители и деца Родители и деца

Актуелно

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат

Како правилно се полнат тестенините

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во

Тиквички – незаменливи се во салати, готвени јадења или десерти

Здрави навики кои ќе ве одржат млади засекогаш

Ако се мачите со алергии, еве кои миленичиња се соодветни

Патувањето со деца на одмор може да биде забавно

Дали вашата влезна врата треба да биде посветла или потемна

Родители и деца Родители и деца
  • Почетна
  • РИД
  • ДЕЦА
  • Сакам бебе
    • Бременост
    • Забременување
  • Љубов
  • Убавина
  • Дом
  • Кујна
  • Живот
  • Забава
  • Шопинг
    • За Родители
    • За Деца
      • Школо
      • Облека
      • Играчки
      • Забава
    • За Бебиња
      • Облека
      • Играчки
      • Опрема
    • За Дома
Кујна

Крофни со нутела

by РиД 11/08/2012 0 Comment
 Крофни со нутела

Состојки:

– 1 пакетче сув квасец, 2/3 од чаша млеко, на собна температура, 3 ½ чаши брашно, 1 1/3 чаши шеќер, 2 лажички сол, 3 јајца,7 лажици путер на собна температура, масло за пржење, нутела за полнење

Приготвување:

Во еден сад ставете го млекото со квасецот да стои додека се растопи (околу 1 минута). Додајте го брашното, 1/3 чаша шеќер, солта и јајцата. Мешајте со миксер околу 4 минути, додека се формира тесто. Почнете да го додавате путерот малку по малку и миксирајте уште 5- 6 минути. Извадете го тестото од садот, ставете го во најлонска кеса и нека стои во фрижидер околу 6- 15 часа. Набрашнете ја работната површина, извадете го тестото и расукајте го во кора, дебела околу 1 – 1,5 см. Со кружен калап или со чаша исечете крофни. Наредете ги во плех покриен со хартија за печење, па покријте ги со најлонска кеса. Оставете да стасуваат на топло 2- 3 часа, додека ја дуплираат големината и станат меки.

Загрејте поголема количина масло во еден сад. Ставете го останатиот шеќер (1 чаша) во еден сад. Почнете да ги пржите крофните, додека добијат убава златно кафена боја од двете страни. Извадете ги од маслото, ставете да се исцеди вишокот масло на чинија со хартиена салфетка. Потоа ставете ги шеќерот и валкајте ги да се налепи убаво од сите страни. Оставете да се изладат крофните комплетно. Ставете нутела во кујнски шприц, дупнете дупче и полнете ги крофните. Сервирајте веднаш.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Post Views: 463

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Facebook-messenger
  • 0
    Email
Tags: brasno desert krofni maslo nutela slatki брашно десерт крофни масло нутела слатки
Previous post
Next post

РиД

administrator

Последни објави

Шакира ќе плати казна од 7,5 милиони евра за да не оди во затвор

13:46 20 Nov 2023

Деформитетите на рбетниот столб кај децата можат да се спречат со редовна физичка активност

12:47 20 Nov 2023

Како правилно се полнат тестенините

12:35 20 Nov 2023

Едноставно романтично-модната креаторка Вера Вонг советува како да го изберете вистинскиот парфем

12:17 20 Nov 2023

10 ГОДИНИ „ХЕЛЕН ДОРОН“ ВО МАКЕДОНИЈА – почна уписот во 17 училишта лидери во неформалното образование

22:36 05 Sep 2023

Родители и деца Родители и деца

Родители и деца е првиот македонски семеен портал наменет за сите родители и оние кои сакаат да станат родители.

[email protected]
[email protected]

Пребарувај по категории

Categories
Љубов Без категорија Бременост Деца Дом Живот За Деца Забава Забава Забременување Кујна РИД Сакам бебе Статии Убавина Школо Шопинг

Корисни линкови

За нас
Маркетинг
Импресум
Контакт
Форум Архива

Последни објави

Бременост

Што се случува со

Деца

Што се мери со

Дом

Што се афлатоксини?

Copyright 2025. All Right Reserved