Пријателите се во близина и ви јавуваат дека ќе наминат на кафе за 15 минути. Разгледувате низ домот и се прашувате како да го средите нередот и да ја исчистите куќата во толку кусо време? Еве еден брзински план кој се надеваме ќе ви помогне.

Имате многу книги во својот дом и сигурно ви се случило да се најдете во ситуација да барате одредена книга, а да не можете да ја најдете. Не сте сигурни дали сте ја позајмиле или можеби некаде сте ја оставиле.

Дали некогаш сте фрлиле млеко на кое му поминал рокот на траење? Датумот со рок на траење на продуктите за храна можe да го заштити здравјето на консументите, но исто така тој датум навистина е повеќе важен за квалитетот на производот, отколку за безбедноста, и ако не се разбере точно неговото значење, може да ги натера потрошувачите да фрлат сосема безбедни производи за јадење.

„Чистотата е половина здравје„ , а некој ќе додаде „нечистотијата е другата половина„. Она кое сакаме да ви го порачаме е – чистењето е добра особина, но без претерување. Доколку најдете лесни и делотворни начини и средства, тоа ќе ви биде задоволство, а не ноќна мора.

Најново на форумот

  • No posts to display.