Кога го уредувате домот сами често пати од незнање или збунетост правите грешки, за кои не сте ни свесни. Дизајнерите на интериер, ги откриваат најчестите и ве советуваат како да ги избегнете.

Ако не сте доволно вешти за вапсување јајца или пак сакате нешто ново и едноставно, ви нудиме неколку идеи, кои ги пронајдовме за вас.

Што да правите со остатоците од мрсните боички, кои најчесто се мали и искршени парчиња? Ви пречат, не можете да ги сместите никаде и наједноставно и логично решение е да ги фрлите.

Секој сака убав ѕиден мурал, бидејќи и‘ дава посебен печат на собата во која е поставен, а воедно создава и посебно пријатно чувство кога го гледате.

Верувале или не, дури една петтина од луѓето не ја менуваат постелнината по цел месец, а околу еден процент никогаш не ги испрале навлаките. Кога е во прашање хигиената во спалната соба, жените се полоши од мажите.

Водењето сметка за финансиите може да биде многу напорно, но паметното располагање со средствата од сите членови на семејството значи безгрижен живот и полесно реализирање на личните и финансиски цели.

Афлатоксините се најсилната позната канцерогена супстанца во природата. Овие хемикалии всушност се почести во природата и ги создаваат габите од семејството Aspergillus.

Постојат многу алергени кои се кријат на разни места во домот и се закана за здравјето на сите кои живеат во него. Но исто така постојат и трикови со кои ќе можете да се ослободите од нив

Дневната соба е местото каде ги примате гостите, поминувате најмногу време со семејството и имате релаксирано попладне по долгиот напорен работен ден. Поради тоа многу е важно како ќе го одредите мебелот, бидејќи тој е главен фактор да се чувствувате удобно и пријатно во овој дел од домот.

Животните се многу чувствителни на временските услови. Иако многу од нив се покриени со крзно, природната заштита не е доволна. Следат 10 совети кои ќе ви помогнат како на најдобар начин да го заштитите вашето милениче од ниски температури, снег и мраз.

Најново на форумот

  • No posts to display.