За мачкање: 1 жолчка, 1 лажица маџун, сусам, маргарин
Приготвување
Измешајте ги млекото, водата, солта, шеќерот, сувиот квасец и додајте го стасаниот тазе квасец, додајте 10 лажици брашно измешајте и оставете ја смесата да стасува 20 мин. Потоа додајте го маслото и брашно по потреба, да добиете средно меко тесто. Оставете да стаса (дупло да се зголеми волуменот). Размесете и поделете го на топчиња од по 150 г (мерете ги на вага ако сакате еднаква големина и треба да добиете 10 парчиња). Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и малку со рака сплескајте ги одозгора. Премачкајте со смеса од 1 лажица маџун и жолчка, посипете обилно до сусам и на секое лепче ставете по една мала коцка маргарин. Печете 10-15 мин во рерна загреана на 210 степени.