Аеробикот во вода сè повеќе е популарен, бидејќи има многу предности во однос на другите активности. За него потребни ви се костим за капење, влечки, пешкир и малку енергија.

Е прашањето кое често си го поставуваат мајките кои се вработени и соочени со предизвиците кои ги носат обврските на работа и во домот. Неда Аницин Темелковска, вработена како ПР менаџер, е првата гостинка во оваа тема.

Американските психолози тврда дека помнењето едноставно може да се подобри со стискањето на дланките: „Држењето тупаница со десната рака во траење од 90 секунди, ги активира посебните зони во мозокот и помага во формирањето меморија“.

Родена во Африка од француски фотографи на дивиот свет, Типи Дегре, имала многу необично детство. Малечкото девојче израснало во африканската пустина и имало развиено посебна врска со многу диви животни,

Ова можеби не е новост за родителите кои имаат возено додека го слушаат плачењето на своето дете. Да се има мал патник во автомобилот, ги зголемува шансите да доживеете сообраќајна незгода.

Бананите освен што се вкусни за јадење имаат и уште една добра страна. Нивните остатоци можат да се користат на различни начини и да ви помогнат во разни ситуации.

Роман кој ќе ги разбуди вашите чувства, ќе ве замисли, ќе ве возбуди, ќе ве растажи, ќе ве разнежни...

На 14 април во Градскиот парк во Скопје ќе се одржи Женската трка.Таа е една од промотивните трки на Скопскиот Маратон 2013. Трката е во организација на Сојузот на спортови на Скопје. Целта на женската трка е превенција од заболувањата преку активно вежбање.

Денес 22 март е светскиот ден на водата, ден кога се слави овој скапоцен и безбеден дар од природата, без кој не би постоел животот на планетава.

Македонското стоматолошко друштво преку донација на средства за орална и лична хигиена во интернатот – згрижувалиштето „Гоце Делчев” во село Љубанци, за петнаесет дечиња - социјални случаи, го одбележа светскиот ден на оралното здравје.

Најново на форумот

  • No posts to display.