Child & Family фондацијата на Lyoness ја овозможи неопходната санација на зградата на основното училиште „Гоце Делчев“ во Љубанци, Македонија.

Од 4 до 9 ноември, градот Инегол во Турција ќе биде домаќин на еден од најголемите саеми за мебел на Балканот. Повеќе од 150 компании кои произведуваат мебел, како од Турција, но така и од странство, ќе ги изложат своите производи.

Повеќемина од нас не знаат зошто во емоционално тешките состојби посегнуваат по колачи, бел леб, чоколадо или пудинг. Многумина веруваат дека тие продукти им помагаат затоа што имаат одличен вкус. Но тоа е само една причина.

Откако се дозна веста за критичната здравствена состојба на македонскиот музичар Ацо Богдановски - Конга, сите кои го сакаат и почитуваат се организираа во акции со цел да му помогнат.

Се грижите за многу работи без при тоа да сте свесни дека ви создаваат голема болка, стрес, страдање и наместо да се откажете од нив, им дозволувате да ви влијаат на животот.

Мала свесност, безгрижност и неинформираност меѓу тинејџерите за користењето на кондоми, сексуалната зрелост и одговорност. Ова се заклучоците од анкетата што ја спроведе „Дурекс“, производителот на кондоми меѓу младата популација.

Иако изгледа лесно да се биде во среќна врска, тоа некогаш знае да биде многу комплицирано. Едноставно како луѓето да имаат потреба и оние нај прости нешта да ги искомплицираат.

Хранете се здраво, вежбајте, добро наспијте се, се едноставните совети за тоа како да се остане здрав. Лесно е да се следат, нели? Сепак, може да биде многу покомплицирано, отколку што очекувате.

Среќно се заврши потрагата по четиригодишното девојче Матеа, кое вчера околу пладне исчезна од пред зграда во скопската населба Аеродром.

,,Во два чекора за поубави нозе” е едукативната кампања на светскиот бренд Доктор Тајс за превенција од проширени вени и капилари кои како се почест проблем се појавуваат кај младите девојки и повозрасните.

Најново на форумот

  • No posts to display.