Cryo-Save е водечка меѓународна компанија за криопрезервација и најголема европска семејна банка за матични клетки, која достигна рекорд од зачувани над 250 000 примероци од нејзиното основање во 2000 година.

Вчера вечер во прекрасната атмосфера во тенискиот клуб АБЦ беше и официјалното затворање на хуманитарниот тениски турнир NISSAN Open 2014 и прогласувањето на најдобрите во сите категории.

Ако вашата работа ве разделува од вашето дете повеќе отколку што сакате, овие интересни идеи можат да ви помогнат со детето да поминете некое време заедно иако сте одделени со километри.

Иако деца кога се многу мали не разбираат најдобро што значат зборовите „Те сакам“ нивните дела кажуваат повеќе од зборовите

Поттикнувајќи го вашиот креативен потенцијал, хобито ви дава чувство на задоволство и смисол во животот, што може да ви помогне во минимализирање на последиците од стресот. Затоа добро е да имате хоби уште пред да одите во пензија.

Дали понекогаш чувствувате дека имате премногу обврски но немате доволно време за лични задоволства? Ако е така, не сте сами. Денес секој човек има големи одговорности, се грижи за семејството, работата, домот и сето тоа влијае на неговото расположение, односно често се чувствува изморено и во недостиг на слободно време.

Повеќе од 100 стоматолози од јавното и приватно здравство учествуваа на одржаната трибина во организација на Стоматолошката комора. Дебатираа и ги изнесоа своите ставови во однос на најбитните прашања од фелата, капитација, вработување и мотивација и превенција.

Денес, 3 декември во светот но и кај нас се одбележува Меѓународениот ден на лица со инвалидитет, чија точна бројка во Македонија се уште не се знае.

Трета година по ред здружението Дајте ни крилја го организира проектот ,,Слобода во вода,,- терапевтско пливање за сите заинтересирани лица.

Полуготовата храна има предност особено за луѓето кои се вработени, бидејќи го скратува потребното време за готвење. Освен тоа често се продава по ниски цени и тешко е да се одолее а да не се проба.

Најново на форумот

  • No posts to display.