Капитол мол цели кон тоа караницата да се претвори во танц, недоразбирањето во причина за разговор и неискреноста во искажување на вистината. За таа цел го поканува сите на забавен танцов хепенинг кој ќе се случува викендов.

Дваесет и шест години врвнатa медицинска стучност, посветеност и квалитет на медицински услуги кои ги нуди „Неуромедика“, првата приватна поликлиника во Македонија,резултираа со уште една награда. На форумот организиран од Европското здружение за истражување на квалитет кој се одржа во хотелот „Ле Плаза“ во Брисел, Неуромедика ја доби наградата – Best practise за 2018.

Здравото семејство, како примарна група во општеството која овозможува сигурност, чувство на припадност и емоционална блискост на своите членови, е од суштинско значење за правилен раст и развој на децата.

Преостануваат уште само десет дена од ноемвриската понуда со специјален попуст за нарачка на новогодишни и празнични гифт боксови, изработени од единствената компанија за производство и продажба на високо квалитетна козметика од сертифицирани органски и јадливи суровини, „Една прави”

Отстранувањето на токсините не значи само пиење здрави напитоци и јадење здрава храна. Односно вистинската детоксикација е да ги отстраните сите негативни работи кои ви пречат и ве нервираат. Еве еден едноставен план кој ќе ви помогне да си го направите животот поубав.

Во сабота, 18ти ноември со почеток во 12 часот во големата сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи Симфонискиот концерт за деца под наслов „Магичен глас“, на кој како солист ќе настапи сопранот Билјана Јосифов.

Од денес започна 4от Меѓународен фестивал за лица со и без хендикеп организиран од здружението на граѓани за промоција и развој на регионите „Свет на различни а еднакви“ од Скопје. Ова е единствен фестивал од ваков вид на Балканот и е три дневен настан проследен со другарување и размена на искуства.

Сакате да знаете која е тајната да имате цврста и здрава врска со вашите деца? Почнете со користење на неколку стратегии кои функционираат и во другите врски во вашиот живот. Со сопругот, партнерот, колегата, соседот.... било кој. Малите адаптации лесно се прават, а се ефективни.

На 12.10.2017 година, по повод Светскиот ден на видот, под мотото „Гледај подобро, живеј подобро“, Специјалната очна болница „Деница“, ќе овозможи целодневни бесплатни очни прегледи за сите заинтересирани граѓани во насока на превенција на нивното очно здравје.

На 08 јуни во хотелот „Елит плаза“ со почеток од 12 часот ќе се одржи конференција на тема “Родителството во ХХI век” со цел заеднички да го пронајдеме одговорот за прашањата со кои секојдневно се сретнувааат сите родители:

Најново на форумот

  • No posts to display.