Не е сеедно дали сте родени наутро, попладне или доцна навечер. Некои свои постапки, ставови, и расположенија подобро ќе ги разберете ако го знаете нумеричкото влијание на вашиот час на раѓање. 

Ако сте сопственик на мало или средно претпријатие и сакате поголема ефикасност во работата, потребно е да направите неколку мали промени кои ќе придонесат за поголема продуктивност на вработените, а тоа ќе се одрази и со поголем успех во компанијата. Но, ова се однесува за мали компании во кои нема потреба од постојано присуство на вработените во канцеларија и до документи клучни за одвивање на работата.

Мудроста не е само знаење, искуство и проникливост- тоа е пред сѐ внатрешно спокојство, кое не го засенува разумот. Стекнувањето мудрост е големо достигнување со кое не може секој да се пофали, дури ни во зрела возраст. Астролозите долго ги анализирале особините на хороскопските знаци и решиле да кажат кај кои од нив мудроста ќе дојде со годините.

Воздушните турбуленции никој не ги сака, особено оние кои се плашат од летање или имаат слаб желудник, но ако успеете да добиете место на средината во авионот, секако помалку ќе ги чувствувате. 

Мајките имаат огромна улога во растот и развојот на детето и тоа е непобитен факт против кој никој ништо не може.  Тие влијаат врз своите деца на различни начини - некогаш преку самиот начин и стил на воспитување, но често и преку своето лично однесување. Исто така, огромно влијание има и таткото, но како по некое непишано правило, на голем број деца низ светот, токму мајките им се модел кој го следат низ животот.

Безбедноста секогаш треба да биде на прво место. Ако некогаш сте се посомневале дека некој ве следи и го прислушкува вашиот телефон, не е лошо да обрнете внимание на некои сигнали. Секако треба да имате на ум дека проблемите при разговори можат да бидат од техничка природа, но стручњаците велат дека ако ова ви се случува најверојатно некој ве прислушува:

Енергијата и располжението варираат во текот на денот, а кај многумина се на најниско ниво попладне. Според стручните лица проблемот е во нашиот внатрешен часовник, па не е ништо чудно ако попладне се чувствувате изморено, поспано и ви недостига мотивација, нервозни сте и анксиозни.

Животот носи проблеми, од кои секако не се спасени ниту семејството и пријателите, па често ги слушаме како се жалат. Тоа е сосема во ред, бидејќи сакаат да споделат нешто за да им олесни. Но од друга страна постојаното слушање туѓи жалби е штетно за вас и ви ја одзема енергијата. Способноста да покажете сочувство и емпатија се позитивни особини, но мора да ги користите паметно.

На луѓето кои досега немале среќа да најдат сродна душа им се нуди нова апликација “refrigerating“ со која корисниците разменуваат снимки на содржината на својот фрижидер и пронаоѓаат блискост, барем во јадењето, ако можеме да ѝ веруваме на поговорката „патот до срцето е преку желудникот“.

Денот на раѓање, неповрзано со месецот може да ви каже на кој тип личност припаѓате, и тоа неверојатно прецизно.

Најново на форумот

  • No posts to display.