Седмооделенците од ОУ. „Јахја Кемал“ , Скопје, по предметот ликовно образование, од наставникот Никола Ѓелинчески добија домашна задача да репродуцираат едно омилено уметничко дело, од познат сликар.

Она што на почетокот беше за многумина непознато и необично подоцна се покажа како одлична идеја и можност за покажување на својата уметничка креативност. Познатите дела „Мона Лиза“,  „Девојката со бисерна обетка“ , „Синот на човекот“, „Дамата со ласица“ и многу други дела , „оживејаа“ овој пат со ликовите на учениците. А дека навистина се потрудиле и успеале во задачата погледнете неколку нивни дела, а останатите се на следниот линк

 

 

Најново на форумот

  • No posts to display.