Што всушност се случува кога јајце клетката ќе созрее за примање на сперматозоди? Колку долго можат да преживеат сперматозодите? Како стигнува ембрионот во матката? Еве ги одговорите

Планирате да го проширите семејството, па ве интересира што можете да преземете за да си помогнете. Еве неколку корисни совети.

Да се добие дете, е наједноставна работа на светот, но не секогаш, за жал. Не ретко желбата на многу брачни двојки останува неисполнета. Многу се причините кои доведуваат до потешкотии во забременувањето.

Ин витро...што? Корпус...каков? Лекарската терминологоја понекогаш ве доведува до очај.

Инсеминацијата е медицинска метода за потпомогнато оплодување која денес се употребува кај двојките кои имаат помали проблеми со неплодноста. Кога се препорачува оваа постапка за да се дојде до посакуваната бременост?

Во Македонија постои можност за ИВФ – бременост со вештачко оплодување, но истовремено постојат одредени ограничувања. Во некои држави, постојат терапии кои се извршуваат, за да им се помогне на жените да забременат

Џеки Таунсенд била како секоја дваесетгодишна девојка - вљубена, исполнета со живот и соништа за иднината....сè додека ракот на дебелото црево и‘ донесол целосно неочекуван пресврт.

Освен ако не сте девојка, која за прв пат има незаштитен секс со момчето, забременувањето во подоцнежните години може да биде голем предизвик

Според последните истражувања, само околу 30 % жени имаат проблем да забременат. Секако никој не може со сигурност да знае дали има проблеми, додека не почне да се обидува да забремени,

Што јадете додека се обидувате да забремените, е многу важно, а секако ќе биде и кога ќе забремените. Еве што треба, а што не, да јадете (пиете) за да бидете сигурни дека сте на добар пат до посакуваната и здрава бременост.

Најново на форумот

  • No posts to display.