Луѓето се забавуваат рушејќи ги митовите кои се појавуваат постојано. Секој си има своја теорија и методи за демистификација на митовите, некои се посмешни од другите.

Способноста на мажот да произведе здрави и функционални семени клетки може да зависи и од тоа колку е во состојба да се избори со стресот.

Дали ако почнете исхрана без глутен, можете да забремените? Ако боледувате од целијаклија, протеинот глутен, може да предизвикува големи проблеми.

Одговорот на научниците, базиран на разни истражувања, зависи од тоа што вие сметате за најдобри години.

Ако се соочувате со третмани за лечење стерилитет, сигурно сте под голем стрес, кој негативно влијае на многу аспекти во вашиот живот вклучувајќи го и сексуалниот.

Иако зачнувањето за некои двојки е многу лесно, а за некои тешка мисија, од различни причини, постојат неколку совети кои треба да ги следите, за да полесно дојдете до посакуваната цел

Секундарниот стерилитет се дефинира како неможност на жената да забремени по природен пат и да ја износи бременоста нормално, откако веќе има родено едно или повеќе деца

Идеалниот број ембриони кои ќе бидат вратени во матката при процесот на инвитро фертилизација, треба да биде еден или два, но никогаш не треба да бидат повеќе од три, тврдат британските експерти.

Повеќето жени кои веруваат дека се подготвени да станат мајки, раѓањето на детето го сметаат за дар од Бога. Но една блогерка постави голем прашалник за таа теза. Тој се состои од 14 чекори кои треба да ги поминете пред да родите.

Кога ќе дојде време за бебе, кујната е важна подеднакво како и спалната соба. Храната и плодноста се поврзани многу едноставно – потребни ви се здрави јајце клетки и сперматозоиди,

Најново на форумот

  • No posts to display.