Без разлика дали се обидувате да забремните во 20те, 30те или 40те години, бременоста во секоја возраст има одредени позитивни и негативни страни. Во различна возраст, бременоста е различно искуство.

Кога ќе почнете да планирате и размислувате за бременост освен избегнувањето на алкохол и цигари се препорачува и да се престане со земање штетни лекови.

Продуктите богати со антиоксиданси можат да го сочуваат квалитетот на машките плодни клетки. Внесувањето витамин Ц, Е, цинк и фолати помага спермата да биде здрава.

Можност идните мајки од прва рака да се запознаат со јогиската програма подготвена само за нив. Работилницата е бесплатна и е во организација на Јога-сојузот на Македонија во соработка со списанието „Мајка и бебе“.

На Кели и Алан Мосели од Бирмингам желбата да станат родители им се исполни по десет години брак, со помош на необична терапија.

Се обидувате да забремените, но нешто не оди. Можеби несвесно правите некоја од овие грешки кои се најчестите фактори во спречување на зачнувањето.

Има многу возбудливи моменти во животот, но ништо не може да се спореди со моментот кога ќе дознаете дека чекате бебе. Исполнети сте со емоции, среќни, па зборовите од лекарот дека сте го загубиле бебето, се вистински кошмар за вас.

Кога се соочувате со неплодност, една од најнепријатните и најтешките работи е комуникацијата со роднините и пријателите околу она кое е можеби најголемата криза во вашиот живот.

Во различните фази од циклусот женскиот организам произведува различни хормони и поминува низ многу процеси, па затоа има потреба од различни видови храна во тек на различните фази од циклусот.

Родителите кои поминале низ еден успешен процес на инвитро фертилизација (ИВФ), не значи дека и за второ дете ќе мораат да поминат низ оваа втора скапа процедура.

Најново на форумот

  • No posts to display.