Ако раскинувањата се делат на добри и лоши, тогаш овие знаци на зодијакот спаѓаат во вторите. Некои луѓе целосно го бришат партнерот од својот живот, а други прекинуваат со бучни караници, насилни емоции и многу горчина.

Што велите за еден секси глобус со кој можете да „патувате“ извесно време? Да, глобусот како украс не е воопшто секси и привлечен, но ако можете едно време да го користите за откривање на местата каде живеат најдобрите љубовници, можеби и ќе ви стане интересен овој предмет.

Фетишите во никој случај не се ментална болест. Иако фетишите се многу застапени во општеството, на таа тема има многу малку истражувања. Поради тоа социјалниот психиолог Џастин Лехмилер спровел анкета над 4000 мажи која се занимавала со темата стапалата како фетиш.


Најсилна привлечност имаат оние жени кај кои природната убавина е надополнета со внатрешни квалитети. Женската внатрешна убавина не може лесно да е објасни, но хороскопот открива кои особини на жените родени во три посебни знаци ги привлекува мажите и тие засекогаш остануваат покрај нив.

Двојките кои пред сè се пријатели, кои се длабоко поврзани еден со друг, се многу среќни. Кога ќе се вљубиме, среќни сме и сакаме таа врска да трае засекогаш. Сепак, доколку сте на почеток од врската и се прашувате како да го совладате тој пат до стабилна врска, ви ја откриваме тајната на среќните двојки.


Секој знак во хороскопот има свој спротивен пар, а луѓето родени во спротивниот хороскопски знак имаат најдобри врски. Откријте кој хороскопски знак е спротивен на вашиот и зошто би биле идеална двојка.


Зошто некои бракови успеваат, а други се “рушат“ под притисок на негативните емоции? Многу истражувачи се обиделе да дадат одговор на тоа прашање во желба да дознаат дали постојат знаци врз основа на кои можеме да предвидиме потенцијален распад на брачната заедница. Со оваа тема се занимава и Џон Готман, американски психилог, кој комплетната кариера ја посветил на анализирање на љубовните односи и во последниве 40 години поминал во многу истражувања на брачни двојки.

Хемијата помеѓу вас и партнерот е комбинација на емоционална и физичка привлечност и за да го одржите вашиот сексуален живот среќен и здрав -треба да зборувате на теми поврзани со сексот. Еве кои се тие пет (не)пријатни теми за кои морате отворено да дискутирате : 

Честопати имаме разни идеи за видовите храна која треба да нè направи привлечни. Но, може ли храната навистина да го подобри сексуалниот живот, да го смени вашето расположение и да ја зголеми плодноста? На која храна помислувате кога сакате да бидете романтични? Можеби чоколадо, шампањско или јагоди?

Човечки е да се греши, но, постојат гревови што мажите тешко можат да им ги простат на жените. Едноставно некои женски слабости можат да влијаат негативно и да го уништат дури и најстабилниот однос.

Најново на форумот

  • No posts to display.