Сигурно барем еднаш ви се има случено да ви се собере од перење облеката. За да ја вратите во првобитна состојба има еден лесен трик.

Хартиените крпи се совршени во домот за бришење и впивање масло од мрсна храна. Сепак не секогаш се ефикасно решение. Во некои случаи подобро е да ги избегнувате

При уредување на домот треба да се распореди одреден буџет, што воопшто не е лесно, но треба да знаете на што можете да заштедите пари, а во што треба да инвестирате повеќе.

Во уредувањето на домот постојат неколку универзални правила кои можат да се применат без разлика кој стил доминира во вашиот дом.

Со години се зборува за потенцијалите опасности кои можат да се појават поради подгревање на храната во микровалната печка, но според најновите сознанија во тоа има и многу митови.

Сигурно веќе се потрудивте за вашето бебе да набавите креветче, гардероба, шишенца, козметика и друг неопоходен прибор, но дали знаете дека просторијата во која бебето спие исто така е важен фактор?

Без разлика дали вашата мачка престојува во домот или надвор од него, зимата и ниските температури можат да донесат промени во конзумирањето вода.

Одржувањето постојана телесна температура кај човекот во голема мерка зависи од топлината на станот која пак сама по себе зависи од многу фактори како што се: ориентација кон сонцето, квалитет на ѕидовите, заштита од влага.

Не знаете на која висина да ја закачите омилената слика и како да ја одредите точката на закачување, дознајте го трикот кој се користи во галериите и музеите.

Во тек на летните жешки денови поедноставно е да се вклучи клима уредот за да се разлади станот. Но ако се плашите од високите сметки за струја и цел ви е што помалку да го користите клима уредот, ќе морате да се снајдете со неколку трикови за да ви биде пријатна температурата во домот.

Најново на форумот

  • No posts to display.