Многу сопственици на мачки секако се добро запознаени со необичната навика на нивните миленици да ги следат во тоалетот. Постојат неколку можни објаснувања зад ова однесување на мачките.

 

Веќе е сосема очигледно дека есента стапи на сцена, па менувањето на природата ни дава до знаење дека сме во едно од најубавите годишни времиња. Токму сега е одлична можност, кога природата ни дава прекрасни декорации да ги искористите за украси во својот дом. Покрај тоа што за нивно правење потребни ви се само неколку минути, повеќето од деталите ви се достапни бесплатно, додека шетате во природа.

Сарделите цветаат секоја година одново, доколку се внесаат во затворен простор пред првите мразови. Подготвени за зима тие можат да ја дочекаат наредната пролет во светол подрум.

Есента доаѓа, ни ги носи своите бои и времето што нè известуваат дека летото е зад нас. Многу нешта се менуваат во природата, а со тоа и нашите навики за уредување на просторот како дома, така и во дворот.  Влезот во куќата е нешто што треба да се земе предвид, не само во функционална смисла - туку пристапот кон куќата треба да изгледа убаво.

Стениците се големо семејство бубачки, но најпозната е смрдливката или смрдлив мартин, која е карактеристична по испуштањето многу непријатен мирис, кој останува на плодовите од растенијата, а секако и на вашите раце, ако ја фатите. 


Избегнување на природата и затворање во домовите, веројатно нема да биде доволно за смирување на алергените, бидејќи тие се наоѓаат токму таму. Ова се местата во домот на кои можеби никогаш не обрнувате внимание, но ако правилно ги исчистите, сигурно ќе почувствувате олеснување.Латинското име за ова растение е „секогаш живо“ што значи дека е неуништливо без оглед на условите во кои расте. Таму каде расте и вирее ова растение, неговата „секогаш жива“ и неуништлива енергија се пренесува во домот и домаќинството.

Кога сакаме на облеката да ѝ дадеме убав мирис и мекост, користиме омекнувачи. Тие навистина ја омекнуваат ткаенината, го редуцираат статичкиот електриците и додаваат пријатен мирис. Но има и ткаенини кои не смеат да се третираат со омекнувач.

Ако вашите цвеќиња се безживотни, лисјата им паѓаат или пожолтуваат еве едноставен рецепт кој ќе ги врати во живот

Со тек на време пешкирите ја губат мекоста и стануваат груби и крути, па бришењето со нив е непријатно, како да ве гребат. За среќа има начин како да им се врати мекоста и пак да бидат како нови.

Најново на форумот

  • No posts to display.