Се обидувате да го нахраните вашето пребирливо дете, а никако не успевате. Секој пат наидувате на истиот проблем. Не сте единствени,

Идејата за Helen Doron Early English програмата се роди во 1984 година и тоа на час по виолина, каде Хелен Дорон, британска лингвистка, реши да ја запише својата четиригодишна ќерка.

Во тек е светската недела на доењето, а освен веќе познатите позитивни особини кои ги има за растот и развојот на бебето, доењето е и еко-пријателско. Еве шест причини зошто треба да ги фрлите шишенцата и да се решите за доење.

Научниците откриле хемиски „отпечаток на прстот“ кој ги откриваа сите тајни на долговечноста на одделни лица. Британски „Дејли мејл“ објави дека кај новороденчето може да се одреди колку ќе биде здраво до пред крајот на животот и колку долго ќе живее.

St. Paul’s Kindergarten е првата меѓународна градинка која ќе работи по познатиот Монтесори метод- образовен пристап кој се употребува во многу образовни институции во светот.

Цели генерации деца растат во лошо воспитани млади луѓе, само поради стравот на родителите да ги дисциплинираат, предупредуваат американските стручњаци по психологија.

Некои деца обожаваат овошје и зеленчук, додека други не. Тие пребирливи јадачи, да се натераат да јадат овошје и зеленчук, е голем потфат, кој бара умешност. Еве пет начини кои можат да ви помогнат

Секое дете има посебни, само за него својствени особини, а родителите треба да ги откријат и развиваат нивните скриени потенцијали. Во тоа може да им помогне следниот прашалник.

Без разлика дали станува збор за тајна вљубеност во слаткото девојче од одделението или залуденост со тинејџерска поп ѕвезда, кај многу деца првата љубов се раѓа многу пред тинејџерската возраст.

Ве интересира на што да обратите внимание, кога ќе се соочите со предизвикот да ослабне вашето дете. Некои работи, како здрава исхрана, вежби и т.н се подразбираат, но еве едно изненадување:

Најново на форумот

  • No posts to display.