Можеби звучи невозможно, но научниците тврдат дека бебињата се смеат пред да дојдат на свет. Снимки од ултразвук покажале движења на лицето кои личат на насмевка и можат да се регистрираат помеѓу 24 и 36.недела од бременоста.Група австралиски специјалисти по педијатрија предупредуваат дека оризот може да предизвика сериозни алергиски реакции и други компликации. Имено протеините кои ги содржи оризот можат да предизвикаат сериозно воспаление во стомакот (како што е ентероколитис), што може да доведе до животозагрозувачки состојби.

 

Бидејќи нашиот имунитет започнува да се формира во матката и конечно созрева на возраст од 12-14 години, логично беше да се заклучи дека неговата сила зависи од исхраната во овој период.Но, кога ќе се роди бебе практично има стерилни црева, а имунитетот зависи од храната во текот на првите часови, денови и месеци од животот.

Егземa или атопичен дерматитис е осип на кожата кој може да се појави кај бебиња од неколку месеци и деца до пет години. Не е зарaзна болест, туку генетска и според дерматовенеролозите, најголем проблем е што предизвикува црвенило, чешање и чувствителност на кожата. Проследена е со појава на суви лушпи и ситни меурчиња кои пукаат и се влажни.

Франшизата Helen Doron Educational Group е прогласена за најдобра франшиза за  едукација на деца на глобално ниво од  престижниот Global Franchise Magazine,  а со тоа се препознава како докажан светски бренд кој што е лидер во детската едукација.

Познавањето англиски јазик, при тоа се мисли на негово течно говорење и пишување, а не само основно познавање, е повеќе од неопходно. Обидете се да најдете било каква работа кај нас, не во странство, ќе ви побараат доказ за познавање англиски јазик.

Нашите деца се нашата иднина и од голема важност е како се хранат. Но, за жал, не можам да кажам дека тие се хранат здраво. Најчесто јадат тостови, хамбургери (брза храна) и газирани пијалоци.Треба многу да се внимава додека растат да внесуваат важни нутритиви. Изборот на храната треба да е баласиран и да содржи сѐ што е потребно: протеини, масти, јагленохидрати, минерали и витамини во оптимален сооднос - вели нутриционистката Валентина Глигорова, која од овој месец ќе ги советува нашите читатели за здравата исхрана.

За многу родители времето за спиење на нивните дечиња е најтешкиот дел од денот. Децата на мала возраст често даваат отпор на спиењето, особено ако имаат постари браќа и сестри кои сe' уште се будни.

Според последните направени истражувања во САД, повеќето родители веруваат дека нивните деца до 3 годишна возраст имаат капацитет за поголема контрола на емоциите, отколку што навистина се емотивно развиени за својата возраст

Дали вашето дете штом ќе стане додека заспие постојано зборува? Или е молчаливо? Каков и да е неговиот карактер, можете да му помогнете на своето дете да ги развива своите говорни вештини, а за тоа потребно е вежбање, исто како со читањето и математиката. Почнете со тоа што ќе бидете активен слушач.

Најново на форумот

  • No posts to display.