Недоволната влага во кожата резултира со рапавост, појавување првут, мали пукнатини по кожата до воспалителни процеси, затегнатост и чешање. Симтпомите се различни, а како кај возрасни, можат да се појават и кај деца. Од аптека Марија гален фарм, за нега на атопичната детска кожа ја препорачуваат козметиката EUCERIN®AtopiControl.


Овие производипомагаат кај децата со чувствителна и проблематична кожа, која на одредени делови на телото станува сува, рапава, со пукнатини, воспаление и јадеж. Причината за ваквите промени е во основа недостаток на гама-линоленската киселина, што води до послаба бариерна функција на кожата. Таа лесно губи влага и станува сува, а во обратен правец полесно пропушта алергени и микроорганизми кој ја влошуваат состојбата. Со секојдневната нега со EUCERIN®AtopiControl производите, вие всушност на кожата ѝ го додавате тоа што ѝ недостасува сѐ додека да се стабилизира. Измивањето е со AtopiControl масло за туширање, негата на кожата по туширање со лосионот и кремот од истата линија, а егземите се третираат со AtopiControl интензивниот смирувачки крем. Производите се клинички тестирани и безбедни и за бебиња, кај кои и најчесто се јавува атопичен дерматитис.

комерцијален текст

Најново на форумот

  • No posts to display.