Пролетта ни е на прагот, периодот на кој децата најмногу му се радуваат. По долгата зима, тие со нетрпение ги очекуваат прошетките во природа, возењето велосипед, игрите во најблискиот забавен парк. Но, со пролетта се зголемуваат и симптомите на сезонска преосетливост, односно ризикот од алергиски реакции кај децата. 

 Алергијата е преосетливост на имунолошкиот систем, а алергиските реакции се јавуваат кога имунолошкиот систем реагира на навидум безопасни супстанции од животната средина.

Најчеста детска алергиска реакцијае алергискиот ринитис. Симптомите вклучуваат растечен нос со бистра течност, чешање во носот, надразнето грло, кивање, затнат нос, замор, па дури и поспаност. Покрај алергискиот ринитис, како алергиска реакција кај децата може да се јават: осип и чешање на кожата, насолзеност, црвени очи и хронични проблеми со увото. Најчестите причинители за алергискиот ринитис кај децата се: полен, трева, честички од домашната прашина, мувла, животински влакна и слично.

Глобално, речиси 40% од децата страдаат од алергии. Преваленцата на астма и алергии кај децата стана зголемен проблем во последните неколку децении во Европа. Околу 30% од децата со алергиски ринитис имаат и атопичен дерматитис, а дури 99% од децата со алергиски ринитис имаат и астма.

За СниЗтоп

Особено кога се децата во прашање, родителите преферираат природно решение за алергиските реакции, кое сепак ќе делува брзо и ефикасно.

СниЗтоп е токму такво решение - природен производ, кој брзо ги отстранува симптомите на сезонска преосетливост. Погоден е за целото семејство, за возрасни и деца над 6 годишна возраст. Во својот состав, СниЗтоп содржи овомукоиди, специфични протеини од 100% природен извор, добиени од белковини од јајца на потполошка, и цинк, важен минерал која придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.

СниЗтоп делува на тој начин што го спречува ослободувањето на воспалителните медијатори, како што е хистамин. СниЗтоп таблетите за џвакање имаат лесна и едноставна употреба, делуваат брзо, за 10 до15 минути, и имаат можност за повеќекратна примена во текот на денот, без опасност од предозирање и поспаност.

При појава на симптоми на преосетливостсе препорачува да се земат 1 до 2 таблети наеднаш и истото да се повтори колку што е потребно, до 5 пати на ден. Таблетите треба да се џвакаат полека за да се растворат во устата, по можност не за време на оброците.

За безгрижни пролетни прошетки, искористете ја мартовската промоција со која за две пакувања СниЗтоп добивате подарок детски змеј за летање!

*Kомерцијален ПР текст

Најново на форумот

  • No posts to display.