Тоа е едно од најпопуларните имиња во светот и можеме да се сретне во многу држави.  Според едно толкување, Сара е име од еврејско потекло, а го има во светите книги Тората и Библијата – „каде Сара беше сопруга на Аврам, предок на еврејскиот народ“.

 

Во превод од еврејски Сара значи принцеза, жена со висока позиција. Во арапската култура, тоа име значи „радост и задоволство“.

Според нумеролошките анализи, луѓето кои го носат тоа име се темпераментни, искрени, дарежливи и нежни. Тие се дружељубиви и ги сакаат луѓето. Постојано бараат нови авантури, а во помлади години можат да бидат многу бунтовни.

Личностите кои го носат ова име, секогаш дејствуваат во согласност со нивните идеали и мора да бидат посветени на некоја поголема цел што ја менува нивната околина и светот на подобро.

Сара честопати е многу спонтана, не ја сака рутината и избегнува таков начин на живот. Тие лесно се дружат затоа што другите луѓе ги привлекува нивната спонтана и пријатна природа.

Најново на форумот

  • No posts to display.