Откако се дозна веста за критичната здравствена состојба на македонскиот музичар Ацо Богдановски - Конга, сите кои го сакаат и почитуваат се организираа во акции со цел да му помогнат.

Се грижите за многу работи без при тоа да сте свесни дека ви создаваат голема болка, стрес, страдање и наместо да се откажете од нив, им дозволувате да ви влијаат на животот.

Мала свесност, безгрижност и неинформираност меѓу тинејџерите за користењето на кондоми, сексуалната зрелост и одговорност. Ова се заклучоците од анкетата што ја спроведе „Дурекс“, производителот на кондоми меѓу младата популација.

Иако изгледа лесно да се биде во среќна врска, тоа некогаш знае да биде многу комплицирано. Едноставно како луѓето да имаат потреба и оние нај прости нешта да ги искомплицираат.

Хранете се здраво, вежбајте, добро наспијте се, се едноставните совети за тоа како да се остане здрав. Лесно е да се следат, нели? Сепак, може да биде многу покомплицирано, отколку што очекувате.

Среќно се заврши потрагата по четиригодишното девојче Матеа, кое вчера околу пладне исчезна од пред зграда во скопската населба Аеродром.

,,Во два чекора за поубави нозе” е едукативната кампања на светскиот бренд Доктор Тајс за превенција од проширени вени и капилари кои како се почест проблем се појавуваат кај младите девојки и повозрасните.

Аеробикот во вода сè повеќе е популарен, бидејќи има многу предности во однос на другите активности. За него потребни ви се костим за капење, влечки, пешкир и малку енергија.

Е прашањето кое често си го поставуваат мајките кои се вработени и соочени со предизвиците кои ги носат обврските на работа и во домот. Неда Аницин Темелковска, вработена како ПР менаџер, е првата гостинка во оваа тема.

Американските психолози тврда дека помнењето едноставно може да се подобри со стискањето на дланките: „Држењето тупаница со десната рака во траење од 90 секунди, ги активира посебните зони во мозокот и помага во формирањето меморија“.

Најново на форумот

  • No posts to display.