Познато е дека жените плачат почесто и погласно од мажите, Но, сепак, и мажите знаат да пуштат солзи.

Вчера вечер во тенискиот клуб АБЦ се одржа официјалното затворање на традиционалниот хуманитарен тениски турнир NISSAN Open 2015 и прогласувањето на најдобрите во сите категории.

На мажите на кои тешко им паѓаат раскинувањата на врските и не можат да поднесат женски солзи, прашања и обвинувања, сега повеќе не мораат да смислуват начини како да го сторат тоа што безболно.

Холдинг групацијата ESPERITE го започна првото истражување во светот за третман на церебрална парализа со употреба на два типа матични клетки.


Во следните три месеци ќе се реализира кампања за здрави заби насловена како „Патот до здрави заби“, од која дечињата ќе имаат можност, низ игра и забава, да се едуцираат како да ги чуваат здрави запчињата.

Во петокот вечерта во МКЦ се оддржа концертната промоција на ,,Флека”, убаво освежување на македонската музичка сцена. Новата флека во градот е всушност новиот бенд на Тони Зен составен од 11-те најдобри музичари кај нас:

Секако дека генетиката има голема улога во здравјето на срцето, но и животниот стил, односно исхраната и вежбањето се важни. Еве осум здрави грицки кои можете да ги користите за ужина можат да ви помогнат во зачувување на здравото срце

„Доа училиштата“ (Doğa Schools) се синџир приватни училишта во Турција кои засега ги има 100, а од нив 40 се сместени во Истанбул. Во посета на едно од тие училишта беа и гостите на 11 самит на Интел кој беше посветен на образованието.

Очекувате бебенце? Одвојте малку време да се информирате за можностите што ги нуди најголемата европска банка за матични клетки CryoSave.

Ана Кртолица-Георгиев е доктор по дентална медицина и мајка на две мали деца. Спојувајќи ги работното искуство, образованието во областа на стоматологијата кое го стекнала во Љубљана и мајчинството, таа го создаде проектот „Повеќе насмевки“.

Најново на форумот

  • No posts to display.