Има многу возбудливи моменти во животот, но ништо не може да се спореди со моментот кога ќе дознаете дека чекате бебе. Исполнети сте со емоции, среќни, па зборовите од лекарот дека сте го загубиле бебето, се вистински кошмар за вас.

Кога се соочувате со неплодност, една од најнепријатните и најтешките работи е комуникацијата со роднините и пријателите околу она кое е можеби најголемата криза во вашиот живот.

Во различните фази од циклусот женскиот организам произведува различни хормони и поминува низ многу процеси, па затоа има потреба од различни видови храна во тек на различните фази од циклусот.

Родителите кои поминале низ еден успешен процес на инвитро фертилизација (ИВФ), не значи дека и за второ дете ќе мораат да поминат низ оваа втора скапа процедура.

Луѓето се забавуваат рушејќи ги митовите кои се појавуваат постојано. Секој си има своја теорија и методи за демистификација на митовите, некои се посмешни од другите.

Способноста на мажот да произведе здрави и функционални семени клетки може да зависи и од тоа колку е во состојба да се избори со стресот.

Дали ако почнете исхрана без глутен, можете да забремените? Ако боледувате од целијаклија, протеинот глутен, може да предизвикува големи проблеми.

Одговорот на научниците, базиран на разни истражувања, зависи од тоа што вие сметате за најдобри години.

Ако се соочувате со третмани за лечење стерилитет, сигурно сте под голем стрес, кој негативно влијае на многу аспекти во вашиот живот вклучувајќи го и сексуалниот.

Иако зачнувањето за некои двојки е многу лесно, а за некои тешка мисија, од различни причини, постојат неколку совети кои треба да ги следите, за да полесно дојдете до посакуваната цел