Избегнување на природата и затворање во домовите, веројатно нема да биде доволно за смирување на алергените, бидејќи тие се наоѓаат токму таму. Ова се местата во домот на кои можеби никогаш не обрнувате внимание, но ако правилно ги исчистите, сигурно ќе почувствувате олеснување.Латинското име за ова растение е „секогаш живо“ што значи дека е неуништливо без оглед на условите во кои расте. Таму каде расте и вирее ова растение, неговата „секогаш жива“ и неуништлива енергија се пренесува во домот и домаќинството.

Кога сакаме на облеката да ѝ дадеме убав мирис и мекост, користиме омекнувачи. Тие навистина ја омекнуваат ткаенината, го редуцираат статичкиот електриците и додаваат пријатен мирис. Но има и ткаенини кои не смеат да се третираат со омекнувач.

Ако вашите цвеќиња се безживотни, лисјата им паѓаат или пожолтуваат еве едноставен рецепт кој ќе ги врати во живот

Со тек на време пешкирите ја губат мекоста и стануваат груби и крути, па бришењето со нив е непријатно, како да ве гребат. За среќа има начин како да им се врати мекоста и пак да бидат како нови.

При одржување на хигиена во домот за да тој мириса чисто и убаво, освен редовното бришење прашина, вшмукување, потребно е да обрнете внимание на уште еден детал - завесите. 

Домот дизајниран по ваш вкус е секако местото каде сакате да минувате најмногу време. Но уште една работа е важна за комплетно уживање, а тоа е мирисот. Секој чист простор ќе мириса пријатно, но со избирање миризливи свеќи, ќе му дадеме на просторот и личен печат.

Комбинирањето на ретро и „старински“ елементи со модерен дизајн станува сè попопуларен и распространет тренд кога станува збор за внатрешен дизајн. Така, мебелот од дрво повторно е актуелен и полека победува во битката со вештачките материјали, а старите ламби и лустери ја доживуваат својата ренесанса.

Kолку и да ви се чини дека во вашиот дом нема доволно простор или е премногу мал, разгледајте уште еднаш наоколу и видете што сè е вишок. Наместо да дозволите вишокот предмети да ви се натрупуваат и создавате „ѓубре“ во домот, преземете ја контролата во свои раце и направете таква организација, што во секој миг ќе изгледа средено. Еве каде треба да обрнете внимание: 

Експериментите со храна се одлични особено кога ни откриваат начини како да ја „вратиме во живот“ храната која инаку би завршила во ѓубре. Со лебот често се случува да ви остане парче и по неколку дена, па исушено да го фрлите. Но со овој трик веќе не мора тоа да го правитe.

Најново на форумот

  • No posts to display.